Nošenje poleti

Piše: Erika Arko

Poletje je, vročina se stopnjuje, vi pa se ravno odpravljate na dopust? Ne glede na letni čas se otroci radi nosijo, vendar vaju bližina in visoke temperature plašijo?

Že stoletja starši nosijo otroke v različnih kulturah, v suhih puščavah in soparnih deževnih gozdovih. Torej je nošenje poleti MOŽNO!

V naslednjih 5 točkah vam predstavljamo nasvete kako lahko kljub vročini nosite in uživate skupaj v poletnih dogodivščinah.
1. Primerna oblačila

Lahka in zračna oblačila iz bombaža ali lanu. Imejte v mislih, da nosilka šteje kot dodatno plast obleke, zato naj otrok nosi eno plast manj. Nosilka ali vezave naj bodo tudi zračne. Nosilke iz mrežastih materialov in materialov z luknjicami, ring sling in enoslojne vezave bodo preprečili segrevanje.

2. Primerne ure, senca in pokrivala:

Izogibajte se izhodov, kadar je sonce najmočnejše. Planirajte sprehode zgodaj zjutraj ali pozno zvečer. Če to ni možno bodite v senci. Naravna senca je najbolj učinkovita, kadar pa ni v bližini dreves si senco ustvarite sami z velikimi klobuki, senčniki za sprehode in podobnimi pripomočki.

3. Stik “koža na kožo”:

Študije pravijo, da stik kože na kožo stimulira naravni bioritem, ki regulira temperaturo mame in dojenčka. Tako se poleti mamin prsni koš “ohladi” s potenjem in naravno zniža temperaturo, da lahko uravnava dojenčkovo temperaturo.

4. Vpojna brisača za potenje :

Majhna tetra plenica med telesoma pomaga vpiti potenje ne da bi prekinili stik kože na kožo. Z lahkoto jo tudi menjamo.

5. Voda in hidriranje:

Poskrbite za zadosten vnos tekočine. Telo lahko ohranjate sveže z razpršili, ročnimi ventilatorji, pahljačami ali se namočite s primerno nosilko v morju, bazenu, jezeru in pod tušem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *