Erika Arko

“…ljubezen do tega konjička mi je odprla nov horizont izkušenj, povezovanja, izobraževanja, prijateljstev…”

O Eriki

Če na hitro pomislim, me je veliko vlog spremljalo skozi življenje: glasbenica, športnica (nekoč), pedagoginja, certificirana svetovalka za nošenje, predvsem pa žena in mama.
Za slednje sta poskrbela moja škrata, ena že velika in na pragu pubertete, drugi malček nagajivček.
Ker pa je tudi mojo pot starševstva prekrižalo veliko izzivov in preizkušenj sem le-te skušala premostiti z dobro mero potrpljenja (velikokrat ni uspelo) in iznajdljivosti.

Predvsem ob rojstvu drugorojenca se je bilo potrebno bolj aktivirati in spremljati ‘tavečjo’, ki je prvič prestopila prag šole, peljati psa na redne sprehode in tudi kaj postoriti po hiši. S količnim in jokajočim novorojenčkom je bilo težko, ker ga je bilo nemogoče odložiti in tukaj nastopi nošenje.
Z nošenjem sem si olajšala vse te tegobe in še več. Nošenje je poglobilo odnos cele družine, saj nam je omogočilo brezskrbno druženje in uresničevanje različnih potreb vseh družinskih članov.
Tako nošenje ni le pripomoglo k boljšemu delovanju vsakdana, ljubezen do tega konjička mi je odprla nov horizont izkušenj, povezovanja, izobraževanja, prijateljstev…
Želja po delitvi te vrline me je vzpodbudila k izobraževanju za certificirano svetovalko za nošenje in z veseljem predajam svoje znanje naprej.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *