Tadeja Šterk

O Tadeji

“…Ker želim, da je čim več staršev povezanih s svojim otrokom, da spoznajo, kako je biti svoboden.”

Sem Tadeja, rojena Belokranjka, preseljena v bližino prestolnice, kjer sem si ustvarila dom in družino. Zaradi narave partnerjevega dela sem večino dni bila jaz zadolžena za skrb in vzgojo dveh sinov. Medtem, ko je starejši zahteval pozornost, sem z novorojenčkom v naročju poskušala preživeti vsakdan.
Trakovi in nosilke so postali moji dnevni spremljevalci in brez njih si ne predstavljam več življenja. Končno sem imela proste roke, uspavanje več ni bilo problem, lahko smo šli na sprehod tudi tja, kamor z vozičkom ni šlo, predvsem pa sem dobila novo samozavest in neodvisnost. Resnično sem se povezala z otrokoma, sinova pa sta bila bolj umirjena, manj jokava. Odprl se mi je nov svet.

Svoje znanje in izkušnje delim naprej kot certificirana svetovalka za nošenje pri Nosiva se. Zakaj? Ker želim, da je čim več staršev povezanih s svojim otrokom, da spoznajo, kako je biti svoboden. Da jim pomagam pri izbiri pripomočka za nošenje, ki je njim pisan na kožo. Tako imajo lahko proste roke, vseeno pa so blizu otroku. Da jih pomirim, kadar so v skrbeh, če se bo dišeča štručka razvadila, če jo nosijo. In predvsem zato, ker zaradi tempa življenja dandanes, mlade družine potrebujejo vso pomoč, ki jo lahko dobijo, ker je prihod novega člana res naporna, nepredvidljiva, a vseeno čudovita nova dogodivščina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *